Turklandet och mafian

Turklandet och mafian

Trots att jag nu inte jobbade nere i källaren längre så var det inget problem att komma tillbaka till den gamla nattklubben.

Restaurangchefen på nattklubben visste vad det var som gjorde ägaren förbannad och det var egentligen inte mig han var förbannad på.
Tydligen så hade dom stora problem med stölder ifrån lagret och skimmande av kassan.

Jag fortsatte uppe på “min” bar och höll väll på i något år. Efter det kunde jag den baren i sömnen. Hade många stammisar som enbart kom till min bar och jag behövde egentligen inte stressa allt för mycket för att hinna med. Jag var fortfarande sur på ägaren för att han behandla mig som han gjorde. Som tur var för både mig och honom så var han aldrig där.

Efter en jobb intervju med två turkar så var jag påväg till Alanya i Turkiet för att arbeta som bartender över sommaren. Vad jag inte visste var att jag var påväg till Mafia land.

Alanya är en fest stad vid kusten och min anledning till att åka dit var väll egentligen för att ha kul, göra ett bra jobb och få nya erfarenheter.

Jag kom dit i början av Maj, vilket är försäsongen så jag började med lite semester, lära känna alla och inspektera baren som jag skulle jobba i. Nattklubben var den största i Alanya och låg vid hamnen. Dom hade fyra barer, en brevid dansgolvet, två på ovanvåningen och en stor rektangulär bar utomhus som stod på hjul. Där fanns en anledning till att den stod på hjul, så vitt jag kommer ihåg så räknades den då som en mobil bar och då behövde dom inte betala lika mycket skatt, eller om det berrode på öppettiderna, jag kommer inte riktigt ihåg.

Jag delade lägenhet med en kurdisk kille som hade bott i Sverige och Norge ett tag, han var bra mycket äldre än mig och han jobbade som servitör på samma ställe. Lägenheten låg långt upp för ett berg och varje gång man skulle upp dit så kändes det som att solen stekte i ansiktet på en. Lägenheten hade iofs en pool, men ägaren hade inte brytt sig om att fylla den med vatten.

bartender mafia

Nu, vad som inte är uppenbart med alanya när man är turist är att det är tre mafia familjer som styr, den turkiska mafian, kurdiska mafian och någon annan bergsmafia.
Den turkiska mafian ägde dom flesta nattklubbarna, den kurdiska ägde några nattklubbar och dom flesta av guldaffärerna och läderaffärerna, jag förstod aldrig riktigt vad bergsmafian höll på med, men dom var tydligen involverade på något vis.

Om du är där innan säsongen så kommer du se att dom bråkar en hel del, men så fort säsongen sätter igång så är alla bästa vänner (i alla fall utåt).

Den kurdiska killen som jag delade lägenhet med kände rätt många av dom kurdiska nattklubbs ägarna. Mitt intryck av dom var faktiskt att det gick att lita på dom när man väl lärde känna dom. Efter ett tag så hade jag gratis drinkar, gratis taxi, gratis kebab och massa andra gratis saker på grund av att jag lärde känna dom.

Nattklubben som jag jobbade på ägdes av turkiska mafian, min åsikt här är att cheferna var svin och att arbetarna va rätt sköna killar. Vakterna var verkligen vänliga mot mig men en natt fick jag reda på vad dom gick för.

Två amerikanska marinsoldater (stora) kom in på nattklubben och var allmänt högljudda och störiga och försökte starta bråk med allt och alla. En av våra chefer sa åt dom att gå, som svar fick han en bruten näsa. Det skulle dom inte ha gjort! Vakterna slog helt enkelt ner dom (vakterna var inte speciellt stora men dom kunde slåss), släpa ner dom till stranden och efter det såg jag aldrig dom.

Jag fråga vakterna dagen efter vad som hade hänt, dom svarade bara “who” och stirrade tillbaka på mig. I got the message. Fick reda på några dagar senare att den ena var död och den andra låg i koma.

Lektion nummer ett, bråka inte med turkiska vakter!