Bränna hemma, del 2

Bränna hemma, del 2

Egentligen var det jag och min polare Pol som började med att bränna, vi gjorde det i hans förård till en börja med men hans mamma blev misstänksam så vi fortsatte på min vind, sen skulle min pappa lägga isolering där så då fick vi snabbt flytta ner till min jordkällare och efter det så blev det under jordventilationen under mitt hus. Men vi var tvugna till att utöka produktionen så då knacka vi in fönstret på ”ödehuset” och körde in prylarna där.

Brewing at home, part two

Till skandalen, mina föräldrar skulle inte komma hem förän sent och ölsatsen (eller om det var vin) var redo för att tappas upp, vi höll på i lugn och ro, Pol, Gus och jag (tror det var vi 3) när min morfar parkerar utanför. Vi såg honom knata in på trädgården och insåg att det var kört, det fanns inte en chans i världen att vi kunde få undan alla prylar. Jag gick och satte mig på min säng, panikslagen och in genom entren kom morfar, han snacka lite med min kompisar och sen såg han väll prylarna. Han ropa efter mig att jag skulle komma dit men jag var i något chocktillstånd och sa bara nej. Han ropa några gånger till med samma svar som följd, sen gick han. Jag fick berätta allt när mamma och pappa kom hem och sen fick jag ringa morfar och be om ursäkt. Fyfan vad jag skämdes. Men det hela slutade med att vi nu fick brygga hemma hos mig istället. Mina föräldrar var redan på det klara med att vi drack så det var väll inget större egentligen. Detta var när vi gick i 7:an har jag för mig.

Det ska dock bli sagt att vi faktiskt fortsatte att bränna på ödetomten, för vi ville inte att mina föräldrar skulle veta hur stor produktion vi hade. Detta fortsatte tills en dag då jag vakna, med en rejäl baksmälla som vanligt på helgen. Men det som hade väckt mig var att någon stod och bankade med en hammare vid ödetomten. Där var ägaren! Jag hade inte sett honom på säkert tio år så jag var mäkta förvånad när jag såg på när han fixade fönstret och senare bar ut hela vår öl fabrik. Det var säkert mer än 200 liter, hoppas den rackarn hade en rejäl fest, lär ju betalt kostnaden för fönstret i alla fall.